2. OBRTNIČKI SAJAM U OSIJEKU

Posted on 4.07.2011. in Novosti

Sajam_expo.jpgOsijek je od 26. do 29. svibnja dvanaesti put bio domaćin Obrtničkog sajma koji se, u organizaciji Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i Osječkog sajma d.o.o., a pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatske obrtničke komore, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, održavao u okviru 19. međunarodnog sajma graditeljstva i opreme OSIJEK EXPO 2011., uz još dvije prateće sajamske manifestacije – 4. sajam obrazovanja Expert i 15. sajam automobila i prateće industrije. Svečanom otvorenju na sajamskom prostoru Pampas nazočili su, među ostalima, Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore i Dragutin Grabrović, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Vladimir Šišljagić, župan Osječko-baranjske županije, Krešimir Bubalo, osječki gradonačelnik,. Ranogajec je tom prigodom istaknuo kako pomaganjem u provedbi sajma Hrvatska obrtnička komora pomaže obrtnicima u očuvanju radnih mjesta i osvajanju novih tržišta, dok je Grabrović naglasio kako se i sajmovima poput osječkog pridonosi zaustavljanju loših trendova u gospodarstvu.

Na Obrtničkom sajmu izlagao je 51 izlagač iz osam županija. Najveći je broj izlagača, dakako, bio iz Osječko-baranjske županije, a to su osječki obrti Graver, Lođa, Plastomet, Antunović, Dupin, Lim, Studio keramike Vesna, Ljiljana, Balaban i sin, Cesarica, Studio Sofija, Marina, Estera, Rukotvorine, Media ortak, Mad marketing, Galena, Elegans, Xenia, Pletenine Davor, Ornela, Stropmont, višnjevački obrt Toni i Liović interijeri iz Čepinskih Martinaca. Svoje su proizvode i usluge predstavili i Vrtni centar Đakovo, Pilana Lipa iz Đakovačke Satnice, Stolarija Pintarić iz Đurđenovca, AMB iz Našica, Pepel.co iz Đurđenovca, Branko Kapetanović, GZR iz Feričanaca, Feher iz Belog Manastira, Farma iz Karanca, Color Design iz Donjeg Miholjca, PTR Milka iz Valpova i Agoro iz Belišća. Svoj je izložbeni prostor imala i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a podijelila ga je s Osječko-baranjskom županijom, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Osijek te Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak.

Posljednjeg dana Sajma Dragutin Grabrović i direktor sajma d.o.o. Osijek Saša Uranjek uručili su priznanja i plakete obrtnicima. Plaketu za najatraktivniji proizvod Sajma dobio je „Čardak“ obrta za izradu suvenira „Farma“ Karanac, vlasnice Violete Ovčar. Za najuređeniji zajednički izložbeni prostor Sajma nagrađeni su krojački salon LJILJANA, modni krojački obrt CESARICA, krojački obrt ELEGANS, boutique XENIA, kozmetički salon ESTERA, frizerski salon MARINA, frizerski salon STUDIO SOFIJA, Pletenina DAVOR, BALABAN I SIN. Za njegovanje tradicijskih obrta plaketu je dobio našički obrt Pepel.co za prouzvodnju bačava, vlasnika Hrvoja Pepelka. Priznanja za uspješan nastup na Obrtničkom sajmu primili su svi izlagači.

Procjenjuje se da je ovogodišnji sajam posjetilo 23.000 posjetitelja.

Pogledajte galeriju slika sa sajma – Galerija.