Đakovo EXPO – Zlatne ruke 2018.

Posted on 9.05.2018. in Novosti

 

U organizaciji Grada Đakova, Univerzala d.o.o. za komunalne djelatnosti i Turističke zajednice grada Đakova u zatvorenoj jahaonici Državne ergele održan je deseti,  jubilarni Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva Đakovo Expo Zlatne ruke 2018. 

Sajam Đakovo Expo godinama donosi pozitivne rezultate lokalnom gospodarstvu, ima značajan mikroekonomski potencijal koji su prepoznali domaći obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te mali i srednji poduzetnici. Osnovni je cilj manifestacije, ne samo dati poticaj lokalnome gospodarstvu, već i popularizaciji poljoprivrede i sela, tradicijskih i suvremenih obrta, života u ruralnome prostoru, ali i novih poslovnih mogućnosti.

Tijekom dva sajamska dana posjetitelji su mogli vidjeti izložbu alata i strojeva, uživati u predavanju agrarnih stručnjaka, prezentaciji tradicijskih zanata i suvremenih obrta, te prezentaciji strukovnih zanimanja.

Na otvaranju su govorili potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević, gradonačelnik Đakova Marin Mandarić koji je poželio dobrodošlicu u Đakovo i na jubilarni 10. sajam, ravnatelj Ergele Mirko Damjanović koji je bio posebni izaslanik ministra poljoprivrede, a ujedno i domaćin u zatvorenoj jahaonici. Posebni izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović bio je zamjenik župana osječko-baranjskog Petar Lagator.