Dvostruki jubilej u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata Đakovo

Posted on 30.01.2018. in Novosti

U Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata Đakovo održano je svečano obilježavanje 170. godišnjice od prvog pisanog zapisa o školovanju šegrta u Đakovu kao i 131. obljetnice rada Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo, utemeljene 23. siječnja 1887. kao Šegrtska škola. Na obilježavanja ovog jubileja prisustvovali su predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević i predsjednik Udruženja obrtnika Đakovo Antun Hostić sa suradnicima.

Gospodin Darko Knežević uputio je, ispred Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, pozdravne riječi i čestitao učenicima i nastavnicima jubilej te istaknuo važnost tijesne suradnje između obrtnika i škola. Takva dobra suradnja njeguje se u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata Đakovo i nadamo se da će ubuduće biti još bolja i uspješnija. Učenici i nastavnici su se predstavili prigodnim radionicama učeničkih radova te svečanom Akademijom na kojoj su uručena priznanja najboljim učenicima i razredima u prošloj godini.

Među brojnim uzvanicima bili su gosti iz Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Republike Mađarske, predstavnici Agencija, zamjenik Osječko-baranjskog župana Petar Lagator, predsjednik Gradskog vijeća Đakova Pavo Cindrić, gradonačelnik Kiseljaka Mladen Ramljak Mišurić te mnogi drugi.