Hrvatska obrtnička komora u akciji solidarnosti za osječkog obrtnika Nikolu Plejića

Posted on 4.07.2011. in Novosti

Nikola_Plejic_i_Dragutin_Ranogajec.jpgHrvatska obrtnička komora organizirala je akciju solidarnosti za pomoć obrtniku Nikoli Plejiću iz Osijeka, vlasniku obrtničke radionice „Automont“.

Povod ovoj akciji je tragičan događaj, koji se dogodio u radionici Nikole Plejića 2000. godine, kada su nesretnim slučajem poginuli majstor stručni učitelj i naučnik druge godine naukovanja. Vlasnik obrta Nikola Plejić oslobođen je kaznene odgovornosti, no obitelj učenika tužila ga je, tražeći nadoknadu štete nastale iznenadnom smrću sina, odnosno brata.

Kako bi se izbjegla ovrha nad cjelokupnom imovinom g. Plejića, Udruženje obrtnika Osijek pokrenulo je akciju solidarnosti, koju je prihvatio i Upravni odbor Obrtničke komore Osječko-baranjske županije kao i  Hrvatska obrtnička komora. Akcija je provedena na razini udruženja obrtnika i područnih obrtničkih komora na području cijele Hrvatske.

U akciji solidarnosti za pomoć Nikoli Plejiću prikupljeno je 200 tisuća kuna, a prigodni ček mu je na svečanoj Akademiji Hrvatske obrtničke komore uručio predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.