Informacija vezana uz produljenje roka prijave nastupa članova HOK-a na 46. Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju 2013.

Posted on 9.07.2013. in Novosti

Poštovani,

Ovim putem želimo Vas podsjetiti da pripreme za nastup članova HOK-a na 46. Međunarodnom sajmu obrtništva u Celju 2013 ulaze u završnu fazu, a kako ističe prvi rok prijave nastupa zadan sa 03.07.2013. godine, a preostalo je još slobodnog izložbenog prostora, ovim putem Vas molimo da napravite dodatnu animaciju i informiranje obrtnika vezano uz nastup na sajmu u Celju.

Kako se radi se o najznačajnijem sajmu u Republici Sloveniji, na kojemu su hrvatski obrtnici tradicionalno prisutni, svi oni obrtnici koji se odluče za nastup, dobili su dodatan rok prijave zaključno do 16.08.2013. godine.

Izložbeni program sajma u Celju obuhvaća: poslovne susrete, međunarodna predstavljanja, strojeve i opremu za drvo i metal, elektrotehniku, preradu plastike, gume, obradu metala, strojogradnju, prehranu i ugostiteljstvo, izradu alata za obradu drva, plastike i metala, namještaj i unutarnje uređenje, završne radove u graditeljstvu, alate za uređenje doma i okolice, opremu za prehrambenu industriju i ugostiteljstvo, turizam, mehanizaciju sela, građevinsku mehanizaciju, montažne kuće, proizvode široke potrošnje, telekomunikacije, IT opremu…

U nastavku dopisa dostavljamo Vam osnovne informacije, a u privitku i prijave za nastup na sajmu, te Vas molimo da ih pošaljete članovima zainteresiranima za nastup, u što ranijem roku, kako bismo pravovremeno pripremili izložbu.

Naziv sajma/adresa: 46. Međunarodni sajam obrtništva Celje 2013., Celjski sejem d.d., Dečkova cesta 1, 3000 Celje, www.ce-sejem.si,

Termin održavanja: 11.-17. 09. 2013.

Broj izlagača/posjetitelja u 2012: 1.041 izlagač (21 država učesnica)/137.850 posjetitelja

Izložbeni prostor HOK-a na sajmu u Celju 2013- štand br. 8 veličine 32 m2, paviljon međunarodnih izlagača-L1.

Cijena izlagačkog prostora po principu “ključ u ruke” za članove HOK-a glasi:

Broj nastupa % sufinanciranja HOK-a Iznos koji sufinancira HOK (EUR/m2) Cijena koju plača izlagač-član HOK-a (EUR/m2)
Za prva dva nastupa 50 % 146,38 146,38
Za treći i četvrti nastup 40 % 117,10 175,66
Za svaki sljedeći nastup 30 % 87,83 204,93

Puna cijena izlaganja za poduzetnike koji nisu članovi HOK-a iznosi 292,76 EUR/m2.

*Broj nastupa računa se od 01. 01. 2010. godine, primjenom novog Pravilnika o organizaciji nastupa članova HOK-a na sajmovima u zemlji i inozemstvu.

Hrvatska obrtnička komora organizira nastup po sistemu «ključ u ruke».

Svaki izlagač priprema svoju prezentaciju, uz izložbeni prostor uređen sukladno njegovoj prijavi i potrebama izložbenog prostora, te dobiva i: dva natpisa na štandu, reprezentaciju i domaćicu na štandu, najavu nastupa, transport eksponata, relacija Zagreb-Celje-Zagreb i postavu na štandu, znači kompletnu logistiku potrebnu za kvalitetan sajamski nastup.

Uz kvalitetnu tehničku pripremu nastupa, Hrvatska obrtnička komora radi u suradnji sa „Celjskim sejmom d.d.“ dodatno na promidžbi nastupa hrvatskih obrtnika na samome sajmu, osigurava upis i najavu nastupa svih svojih izlagača u službenom Katalogu sajma, internet elektronskom Katalogu sajma, a profil izlagača se šalje i partnerskoj Obrtno-podjetniškoj zbornici Slovenije, te gospodarskim institucijama i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sloveniji, kako bi što više poslovnih ljudi i posjetioca sajma dobilo informaciju o profilu hrvatskih izlagača i nastupu u organizaciji HOK-a na ovogodišnjem sajmu.

Međunarodni sajam u Celju je respektabilna sajamska izložba sa preko 1.040 izlagača iz 21 država Svijeta, sa velikom posjetom sajmu (oko 138.000 posjetioca u 2012. godini iz 42 države Svijeta), te je mjesto kvalitetne prezentacije proizvoda i usluga za obrtnike i poduzetnike koji žele u direktnom kontaktu sa potencijalnim kupcima provjeriti kvalitetu svojih proizvoda i usluga, s ciljem izvoza, te dolaska do novih poslovnih kontakata za buduće poslove.

Ovogodišnja sajamska izložba je važna i iz razloga što je Hrvatska 01.07. 2013. godini ušla u Europsku Uniju, a kao prvi susjed i država Europske Unije, Republika Slovenija je prvi korak za izvoz roba i usluga za hrvatske obrtnike i poduzetnike na zajedničko Europsko tržište.

Izlagači dakle trebaju dostaviti prilikom prijave nastupa:

1) prijavu – u prijavi obavezno navesti potreban namještaj,

2) podatke o robi koja se šalje na sajam,

3) izlagač na sajam treba poslati robu koja po vrsti, količini i vrijednosti odgovara robi koju je naveo u obrascu “Podaci o robi izlagača”

KONAČNI ROK PRIJAVE NASTUPA: 16. kolovoza 2013.

Dostava prijavnog materijala – u područne obrtničke komore ili direktno u HOK.

Osiguranje robe / eksponata: izlagačka roba nije osigurana, te ukoliko izlagač ima robu vreće vrijednosti istu treba osigurati sam. Komora neće snositi troškove eventualno nastalih šteta ili nestanka robe bilo za vrijeme transporta ili trajanja sajma.

Otprema robe: izlagač će biti pravovremeno obaviješten o predaji robe u skladište, te je dužan pridržavati se dobivenih uputa izvođača štanda.

Napomena: skrećemo pozornost da izlagači ne mogu nastupiti ukoliko imaju dugovanja prema komorskom sustavu.

Za dodatne informacije vezane uz sajam Celje, uvijete nastupa ili tehnička pitanja vezana uz nastup u organizaciji HOK-a zainteresirani obrtnici/poduzetnici mogu se obratiti u Hrvatsku obrtničku komoru na broj telefona: 01/48 06 650, Dražen Horvat ili putem e-mail-a na: drazen.horvat@hok.hr i hok@hok.hr .

Privitak :

Uvjeti izlaganja obrtnika/poduzetnika na 46. Međunarodnom obrtničkom sajmu Celje – Otvori ( .pdf )

Prijava izlaganja na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju 2013 – Otvori ( .docx )