Ministarstvo poduzetništva i obrta u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, 1. rujna 2014. godine objavilo je Otvoreni javni poziv za pilot projekt ”Suvremeni dizajn tradicijskih i umjetničkih proizvoda”.

Posted on 9.09.2014. in Novosti

Na inicijativu Hrvatske obrtničke komore da se potakne čvršća suradnja između obrtnika i dizajnera kako bi se obrtnička proizvodnja osuvremenila i učinila konkurentnijom, Ministarstvo je u suradnji s HOK-om izradilo, te objavilo natječaj za ovaj pilot projekt. Sam projekt namijenjen je poticanju ulaganja u dizajn, izradu prototipova, marketing i internacionalizaciju proizvoda. Također, u sklopu projekta moguće je financirati trošak suradnje s dizajnerima.

Korisnici potpore mogu biti subjekti malog gospodarstva: obrti i trgovačka društva koji obavljaju djelatnost na obrtnički način i izrađuju proizvode tradicijskog i umjetničkog obrta.

Udio potpore iznosi do 75% sveukupno prihvatljivih troškova, dok najviši iznos potpore po korisniku iznosi 100.000 kuna.

Zahtjevi za potporu zaprimati će se od 15.09.2014., dok će natječaj biti otvoren do iskorištenja sredstava, ali ne duže od 14.11.2014. godine.

!! Navedeno znači da najviše šanse imaju oni projekti koji će biti dostavljeni/poslani Ministarstvo na dan 15.09. 2014. godine, kako je do sada bila praksa u okviru mjera na natječaju Poduzetnički impuls.

Privitak:
Izjava o potporama male vrijednosti i pravdanju potpore povezanih osoba….
Izjava o potporama male vrijednosti i pravdanju potpore
Otvoreni javni poziv Suvremeni dizajn
PRIJAVNI OBRAZAC SD
SD Obrazac Privremenog izvjestaja o provedbi
SD Obrazac Završnog izvjestaja o provedbi
Skupna izjava SD