OBILJEŽEN DAN HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

Posted on 3.07.2014. in Novosti

1. srpnja 2014. godine Hrvatska obrtnička komora je, u znak održavanja obnoviteljske Skupštine 1. srpnja 1994. godine, svečanom Akademijom obilježila Dan Komore i 20. obljetnicu obnove djelovanja.Ovogodišnja svečanost održala se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića..

Tom su prigodom najzaslužnijim obrtnicima i institucijama, koji su svojom aktivnošću dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija, dodijeljena najviša priznanja Hrvatske obrtničke komore – „Zlatne ruke“. Priznanja su dobila dva obrtnika iz Osječko-baranjske županije. Statuom “Zlatne ruke” s poveljom za dugogodišnji uspješan rad u obrtu i izniman doprinos razvoju hrvatskog obrtništva nagrađen je Toma Bošnjak, vlasnik urarsko-trgovačkog obrta iz Đakova, a Plaketu “Zlatne ruke” s pisanim priznanjem dobila je Antonija Ranogajec, vlasnica obrta “Blažeković“ medičar i voskar iz Osijeka.

Povelje HOK-e dobili su Ivan Galičić iz Valpova, Zlatko Ravlić iz Osijeka, Andrija Pleli iz Đakova, Zoran Vitez, tajnik Udruženja obrtnika Našice, te Grad Našice. Priznanja HOK-e dobili su Ivan Kuleš, ravnatelj Strojarsko-tehničke škole Osijek i Ladislav Lukavec, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek, a Zahvalnicu Vesna Puhanić iz Našica

Ministarstvo poduzetništva i obrta dodijelilo je nagrade „Šegrt Hlapić“ najboljoj školi, najboljem majstoru i najboljem učeniku strukovne škole. Najboljim učenikom proglašen je Krešimir Adžić, učenik Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka koji je završio trogodišnje obrazovanje za zanimanje kuhar. 

Na Akademiji su promovirani i novi majstori, njih 1.224, koji su položili majstorske ispite u proteklih godinu dana. U ime svih majstora zahvalila se Dragica Ovčarik, majstor -ortopedski obućar iz Osijeka.

U ime Osječko-baranjske županije ovom uspjehu lokalnog gospodarstva prve čestitke je uputio Željko Kraljičak, zamjenik župana, koji je tako
đer nazočio ovoj Akademiji.

Dan HOK-a 1

Dan HOK-a 2

Dan HOK-a 4

Dan HOK-a 3