Obrtnici Osječko-baranjske županije posjetili su Praški sajam “HABITAT, OFFICE, GARDEN, FURNITURE“

Posted on 3.04.2012. in Novosti

Prag_1.jpg
U organizaciji Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, obrtnici Osječko-baranjske županije posjetili su Praški sajam “HABITAT, OFFICE, GARDEN, FURNITURE“ koji se održao u vremenu od 22.-25.03. 2012. godine. Na sajmu je 500 izlagača izlagalo građevinski materijal, namještaj, uredsku opremu i uredski namještaj, vrtnu opremu, biljke i vrtni namještaj.

Za vrijeme posjete Pragu, predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Dragutin Grabrović, sa pročelnicom Odjela za poljoprivredu i gospodarstvo Osječko-baranjske županije, gđom. Silvom Wendling, dopredsjednicima Komore g. Stjepanom Birovićem i g. Andrijom Pleli, te gđom. Marinom Petranović, tajnicom Udruženja obrtnika Baranje i članom EU – tima Hrvatske obrtničke komore, sastali su se u Veleposlanstvu Republike Hrvatske s Tomislavom Vlahutinom, ekonomskim savjetnikom Republike Hrvatske u Pragu.

Na sastanku se razgovaralo o stanju i položaju obrtništva Republike Hrvatske ulaskom u Europsku uniju. Razgovaralo se i o interesu českog tržišta za hrvatske proizvode kao što su vino, med, proizvodi tradicijskih obrta i suvenira. Iskazana je želja da se u prostoru Veleposlanstva organizira izložba hrvatskih vina, gdje bi bili pozvani i češki trgovci.
Predstavnica Osječko-baranjske županije gđa. Silva Wendling također je podržala prijedlog domaćina, te rekla kako vjeruje, kako će i Županija sudjelovati u navedenom projektu.

Ista delegacija susrela se na Praškom sajmu sa direktorom Sajma g. Danielom Bartošem i gđom. Janom Judovom, menadžericom za odnose s javnošću sa inozemstvom, gdje se razgovaralo o uvjetima nastupa naših obrtnika na sajmovima u Pragu kao i izlaganja čeških tvrtki na sajmu Osijek Expo. Predstavnici sajma ponudili su 30% popusta za izlaganje svim tvrtkama iz Republike Hrvatske.

Naši obrtnici zadovoljni su posjetom sajmu, kao i ostvarenim kontaktima.
Prag_2.jpg