Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Zagrebačka banka potpisali ugovor o suradnji

Posted on 3.03.2011. in Novosti

Potpisivanje.jpg

Povoljniji kratkoročni krediti za financiranje povremenih potreba u obrtnim sredstvima, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava uz nižu kamatnu stopu i naknadu za obradu kreditnog  zahtjeva do 1. svibnja 2011. godine rezultat su zajedničke suradnje Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i Zagrebačke banke.

Ovim korakom Komora je u recesijskom periodu svojim članovima željela omogućiti pristup povoljnijim financijskim sredstvima, dok je želja i inicijativa Zagrebačke banke obrtnicima pomoći pri održavanju likvidnosti i daljnjem razvoju poslovanja.

Kamatna stopa za kratkoročne kredite povoljnija je za 0,85 do 0,99 poena, a dugoročni krediti odobravaju se po kamatnoj stopi za 1 postotni poen nižoj od standardne ponude, dok je naknada za obradu kredita također povoljnija. Iznos kredita nije ograničen, već ovisi o kreditnoj sposobnosti pojedinog obrtnika, a rok otplate je do 12 mjeseci za kratkoročne te do 3 godine, uz mogućnost korištenja počeka od 6 mjeseci, za dugoročne kredite.

Za kratkoročne i dugoročne kredite plaća se jednokratna naknada od 500 kuna, uz dodatnu pogodnost kod kratkoročnih kredita kojom obrtnici – korisnici Zabinog modela paket računa Poduzetnik – ostvaruju popust od 50 posto na naknadu, a korisnici modela Partner oslobođeni su plaćanja naknade za obradu kreditnog zahtjeva, te kod dugoročnih kredita kod kojih korisnici modela Partner ostvaruju popust od 50 posto na naknadu.

Ukoliko ste zainteresirani za ovu ponudu obratite  se u Obrtničku komoru ( kontakt ) ili u poslovnicu Zagrebačke banke u Osijeku i Đakovu, gdje će vam bankari Poduzetničkih centara Zagrebačke banke rado pomoći stručnim savjetom, bilo da se radi o načinima bržeg i lakšeg prevladavanja krize ili procjeni poslovne situacije i izradama planova.