ODRŽAN 17. OBRTNIČKI SAJAM U OSIJEKU

Posted on 7.03.2016. in Novosti

Oko 180 domaćih i inozemnih izlagača okupilo se na 23. proljetnom sajmu poljoprivrede i prehrane, te 17. Obrtničkom sajmu, koji je u petak 4.03.2016. godine otvoren u Osijeku na sajamskom prostoru Pampas.

Otvarajući sajamske priredbe, zamjenik ministra poduzetništva i obrta Mario Turalija rekao je kako su nastupi poduzetnika i obrtnika na domaćim, regionalnim i međunarodnim sajmovima odlična prilika za poslovno povezivanje s potencijalnim partnerima, te mogućnost za prezentaciju novih proizvoda i usluga i usporedbu s konkurencijom. Ministarstvo će nastojati potaknuti afirmativni odnos prema poduzetništvu, a mjere Vlade su usmjerene uklanjanju administrativnih prepreka, jačanju konkurentnosti poduzetnika, njihovom uključivanju u nove tehnologije i poslovne procese, te cjeloživotno obrazovanje, radi osuvremenjivanja poduzetničkih kompetencija na domaćem i inozemnom tržištu.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec ocijenio je kako jedino suradnja politike i gospodarstva može pomoći održavanju ovakvih sajamskih priredbi. Uvjeren je kako će nova Vlada krenuti upravo u tom smjeru te ukloniti barijere u poslovanju kako se poduzetnici ne bi morali baviti administracijom, već novim proizvodima i uslugama te otvaranjem novih radnih mjesta.

Na 17. Obrtničkom sajmu predstavili su se obrtnici iz 7 županija, Međimurske, Vukovarsko-srijemske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske, Brodsko-posavske, Varaždinske i Osječko-baranjske.

U subotu 5.03. u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Obrtničke komore Osječko-baranjske županije na sajmu je kuhan čobanac koji je besplatno podijeljen posjetiteljima sajma.

 

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije je organizirala sastanak s predstavnicima Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, predsjednikom Obrtničke komore Posavskog kantona, Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona  i Ministarstvom gospodarstva i prostornog uređenja Posavskog kantona.

Cilj sastanka bio je uspostavljanje prekogranične suradnje između Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona. Na sastanku su sudjelovali i predsjednici područnih komora Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, predstavnici Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, upravnih odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj i poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije, te HGK-Županijske komore Osijek.