Održan seminar – POSLOVANJE OBRTNIKA

Posted on 27.09.2019. in Novosti

U prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, dana 26. rujna 2019. godine (četvrtak) održan je seminar „Poslovanje obrtnika“.

Seminaru je prisustvovao značajan broj obveznih i dobrovoljnih članova Obrtničke komore Osječko-baranjske županije te i onih koji to planiraju postati.

Predavačica na jučerašnjem seminaru, gospođa Đurđica Mostarčić, je svim polaznicima predstavila primjenu novih zakonskih propisa uz načine kako smanjiti porezne obveze i druge troškove poslovanja obrta.

Značajnije teme koje su bile obrađene na seminaru: glavne značajke i prednosti obrta, obvezne poslovne knjige i evidencije, porez na dodanu vrijednost (PDV) i kada se odlučiti za ulazak u sustav PDV-a, promjena načina oporezivanja (porez na dobit, paušalno oporezivanje), isplate neoporezivih svota naknada, troškova, potpora i nagrada (najnovije izmjene), putni nalozi ( obračun i pokrivanje troškova), korištenje automobila, reprezentacija, obračun plaće, ugovor o djelu i autorski ugovori (kada se mogu koristiti), amortizacija dugotrajne imovine, inventura i dr.