Okrugli stol računovođa – „Bez računovođa se ne računa“

Posted on 18.09.2018. in Novosti

 

Nakon uspješnog  Okruglog stola računovođa održanog u Zagrebu , Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organiziraju Okrugli stol računovođa u Osijeku.

Okrugli stol pod nazivom „ Bez računovođa se ne računa“, održat će se 28.rujna 2018. na Ekonomskom fakultetu, Trg Ljudevita Gaja 7, s početkom u 11.00 sati.

Računovođe se svakodnevno susreću s brojnim promjenama zakona i propisa te kratkim vremenom za njihovo provođenje u praksi.  Jedan od njihovih najvažnijih zadataka jest da prenose  znanje klijentima, upoznaju ih i upozoravaju na što sve treba paziti kako se ne bi prekršili propisi.
Stoga uz redovan posao, uvijek moraju imati spremne odgovore na brojne upite i zahtjeve, kako klijenata, tako i zakonodavca.
Pri tome se od njih očekuje točnost i nepogrešivost, a uz to su opterećeni obvezama koje se ne tiču računovodstvene struke.

Uz sve izazove s kojima se suočavaju u okviru kompleksnih i zahtjevnih radnih zadataka, računovođe su suočene s problematikom licenciranja.

O svemu navedenom kao i o problemu obrazovanja budućih kadrova za računovodstvo, te suradnji predstavnika računovođa s mjerodavnim institucijama u okviru Okruglog stola računovođa razgovarat će predstavnici Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Porezne uprave, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog fakulteta, časopisa Računovodstvo revizija i financije,  Inicijative profesionalnih računovođa Hrvatske, Hrvatske udruge računovođa.

Raspravom će moderirati Đurđica Mostarčić, predsjednica sekcije računovođa pri HOK-u.

Ovim Okruglim stolom želi se doprinijeti nastojanjima da se rastereti poslovanje računovodstvenih servisa i pojednostavi poslovanje poduzetnika.

Za sudjelovanje se možete prijaviti na linku.