Otvorena nova mail adresa za sva pitanja o uvođenju eura kao službene valute

Posted on 25.03.2022. in Novosti

Od 1. siječnja 2023. godine očekuje se da će službena valuta u Hrvatskoj postati euro. Od tog datuma kunu kao službenu valutu zamijenit će euro, a proces će se provoditi temeljem Zakona o uvođenju eura kao službene valute u RH te Smjernica za prilagodbu gospodarstva u procesu zamjene hrvatske kune eurom.

Jedna od ključnih promjena bit će i dvojno iskazivanje cijena od 5. rujna 2022. godine. 

Proces uvođenja nove valute svakako će od obrtnika tražiti prilagodbu poslovanja te ulaganje vremena i novca. Stoga, za sve vaše upite, otvorena je nova mail adresu: euro@hok.hr.

Javite se, a djelatnici Hrvatske obrtničke komore, u najkraćem roku, riješit će vaše nedoumice.

Podsjećamo da i na  Facebook stranici i YouTube kanalu Hrvatske obrtničke komore možete pogledati snimku webinara o pripremama za uvođenje eura i saznati sve važne informacije.

Napomena:

Hrvatska obrtnička komora putem svog sustava obavještavanja članovima šalje najnovije i važne informacije, a to će biti i u slučaju uvođenja eura kao službene valute.

Pozivamo obrtnike koji nisu u sustavu evidencije kontakata (e-mail adresa i telefonski brojevi) da podatke dostave svojim matičnim udruženjima  ili na: hok@hok.hr te na taj način dobivaju sve aktualne informacije iz područja obrtništva.