POZIV POSLODAVCIMA-OBRTNICIMA Predstavljanje mjera za poticanje zapošljavanja mladih

Posted on 22.09.2015. in Novosti

POZIV POSLODAVCIMA-OBRTNICIMA Predstavljanje mjera za poticanje zapošljavanja mladih

Naši mladi – naša budućnost

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pozivaju Vas na predstavljanje mjera aktivne politike zapošljavanja.
Ministar rada i mirovinskoga sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić, dr. med želi potaknuti vas poslodavce-obrtnike na korištenje mjera aktivne politike zapošljavanja te se stoga organizira ova tribina kako bi vam se mjere približile. Posebno se želi potaknuti poslodavce da mladim osobama pruže mogućnost stjecanja radnog iskustva kroz stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa koje poslodavce u financijskom smislu ne košta ništa, ali daje društvenu vrijednost obrtu te osigurava da kroz ovaj instrument razvijate vlastite buduće kadrove. Korištenjem mjera pružena je mogućnost obrtnicima da izgrade svoj tim zaposlenika, a mladima omogući ulazak na tržište rada.
Tribine će se održati u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu. Prijava za sudjelovanje na tribini možete pronaći na slijedećem linku GzM: http://goo.gl/forms/h0461A2NC7

Sadržaj tribine:
– prezentacija mjera aktivne politike zapošljavanja-naglasak na stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa i mogućnosti zapošljavanja nakon SOR-a;
– ponuda radne snage, naglasak na mladima;
– izvori financiranja;
– rasprava, pitanja i odgovori.
Tribina će se održati 28. rujna 2015. u 11:00 sati u dvorani gradske četvrti „Gornji grad“ u Osijeku (Trg Lava Mirskog 1).