RADIONICA ZA FRIZERE

Posted on 15.11.2019. in Novosti

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u suradnji s Obrtničkom Komorom Osječko-baranjske županije, uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA), organizira radionicu namijenjenu frizerima i vlasnicima frizerskih salona vezanu uz korištenje OiRA alata za procjenjivanje rizika (Online interactive Risk Assessment) . Radionica će se održati 03. prosinca 2019. u Osijeku, u prostorijama Obrtničke Komore Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II, s početkom u 10:00 sati.

Cilj seminara je predstaviti sudionicima besplatnu internetsku aplikaciju OiRA i način njezina korištenja. Radionicu će voditi stručnjak za područje zaštite na radu iz Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Uz njegove upute moći ćete sami besplatno izraditi procjenu rizika za Vaš frizerski salon u skladu sa zakonskim propisima, te ju kasnije prema potrebi ažurirati.

OiRA alat za procjenu rizika je jednostavan za upotrebu, edukativan i uvijek lako dostupan, a koristeći se njime smanjujete troškove poslovanja, te ujedno pridonosite dobrobiti Vaših zaposlenika.

Razvoj OiRA alata za procjenu rizika za različite djelatnosti uvršten je u Akcijski plan za administrativno rasterećenje gospodarstva Vlade Republike Hrvatske.

OiRA alati razvijaju se pri Europskoj agenciji za zaštitu na radu (EU-OSHA), namijenjeni su pretežito malim i mikro poduzetnicima, odnosno obrtnicima različitih djelatnosti i sektora, koji pomoću njih mogu izraditi procjenu rizika, koja je zakonski obvezan dokument. Riječ je o on-line alatima, odnosno aplikaciji, koja je uz to informativna i edukativna, a uz pomoć koje se mogu planirati i potrebne mjere zaštite na radu. Ovaj alat je za različita zanimanja i sektore dostupan u 17 europskih zemalja, a u Hrvatskoj je zasad dostupan za frizersku djelatnost.

Na radionici će biti dostupno pet kompjutera za korištenje, no savjetujemo da ponesete svoj laptop/tablet ili mobitel (smartphone) kako biste izradili procjenu rizika za svoj frizerski salon.

Radionicu ćemo zaključiti druženjem uz kavu i zalogajčiće.

Sudjelovanje na radionici je besplatno. Svoju prijavu možete potvrditi OVDJE.
Broj mjesta je ograničen te će se prijave primati do 29. studenoga 2019. ili do popunjenosti kapaciteta dvorane.

Pozivamo Vas da nam se pridružite!