Regionalna konferencija – Kako motivirati radnike za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada?

Posted on 29.04.2019. in Novosti

Obavještavamo Vas da su otvorene prijave za regionalnu konferenciju Kako motivirati radnike za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada?, koja će biti održana u petak 17. svibnja 2019. u dvorani hotela Lug, Šandora Petefija 64, Lug s početkom u 9:30 sati.

Regionalnu konferenciju organizira Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Forum za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Osječko-baranjskom i Vukovarsko-srijemskom županijom.

Cilj je jednodnevne regionalne konferencije podignuti svijest o važnosti kvalitetnoga cjeloživotnog obrazovanja za gospodarski rast, ali i za osobni razvoj i dobrobit pojedinaca.

Uz zanimljive predavače koji će izložiti svoja iskustva i korisne informacije o cjeloživotnom obrazovanju u Hrvatskoj, organizirat će se i panel rasprava koja će se osvrnuti na učinak mjera poticanja zapošljavanja te sagledati iskustva kako polaznika i pružatelja obrazovnih programa osposobljavanja tako i poslodavaca. Raspravit će se kriteriji vrednovanja kvalitete obrazovnih programa koje financira Hrvatski zavod za zapošljavanje, ali i sustavi osiguravanja kvalitete programa obrazovnih institucija općenito. U okviru rasprave razmotrit će se uloga Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira u procesu pripreme i prilagodbe pojedinaca za tržište rada.

Više informacija o konferenciji dostupno je stranicama kvalifikacije.hr.

Ako želite sudjelovati na konferenciji, molimo Vas da popunite prijavni obrazac. Prijave su otvorene do 8. svibnja 2019. ili do popunjavanja kapaciteta.