Registracija korisnika sustava e-Carina

Posted on 10.02.2014. in Novosti

Obavještavamo sve obrtnike trošarinske obveznike da će počevši od dana 10. veljače 2014. započeti proces registracije korisnika sustava e-Carine (korištenjem G2B servisa Carinske uprave).

Napominjemo da su trošarinski i porezni obveznici dužni registrirati se kao korisnici sustava e-Carine (korištenjem G2B servisa Carinske uprave) i u tu svrhu odrediti administratora koji Carinskoj upravi elektronički prijavljuje zaposlenike i njihove podatke popunjavanjem odgovarajućih web obrazaca.

Navedena registracija je pretpostavka korištenja sustava e-Trošarine te se pozivaju svi obrtnici obveznici podnošenja obrasca Z-ORT „Zapisnik o popisu zaliha cigareta s obračunom razlike trošarine“ (Prilog 33 Pravilnika o trošarinama) da od 10. veljače 2014. započnu s provedbom postupka registracije.

Ujedno skrećemo pozornost da je na snagu stupio Pravilnik o podnošenju trošarinskih obrazaca i obrazaca posebnih poreza uporabom sustava elektroničke razmjene podataka („Narodne novine“ br. 11/2014) te da je na internetskim stranicama Carinske uprave www.carina.hr objavljena „Korisnička uputa za popunjavanje obrasca Z-ORT“.

Uz obavijest o početku procesa registracije šaljemo Vam „Opća pravila funkcioniranja sustava e-Trošarine“.

Privitak :
Opća pravila funkcioniranja sustava e-TROŠARINE (.pdf Adobe reader dokument )