SEMINAR S TEMAMA IZ RADNOG ZAKONODAVSTVA

Posted on 1.04.2019. in Novosti

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar s temama iz radnog zakonodavstva koji će se održati 09.04.2019. godine (utorak) u 10 sati u  prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II,  Osijek.

  • Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.
  • Prestanak radnog odnosa – Obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza biti će dana i aktualna sudska praksa.
  • Godišnji odmor i evidencija radnog vremena –  izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.  Obuhvatit će se i sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi.

Kratki životopis predavača:

Ivan Sarić, dipl.iur. – nakon završenog formalnog obrazovanja, radno iskustvo stjecao u privatnom i javnom sektoru prije dolaska u HUP na radno mjesto stručnog suradnika za pravne poslove, a potom i pravnog savjetnika. Dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Zaposlen je u HUP-u Regionalnom uredu Osijek, te je aktualni predavač u PUMA-programu iz područja radnog prava. Trenutno polaznik poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija Europski studiji na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku.

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je BESPLATAN, dok za  ostale  naknada za sudjelovanje iznosi 200,00 kn. Svoju prijavu možete potvrditi OVDJE.

Broj mjesta je ograničen te će se prijave primati do popunjenosti kapaciteta dvorane.

Predviđeno vrijeme trajanja seminara je do  14:00 sati

PODATCI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK

IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283

MODEL: HR00 POZIV NA BROJ: 09042019

OPIS PLAĆANJA: Seminar – radno zakonodavstvo

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 08.04.2019. na email ok.osijek@hok.hr