SEMINAR – ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA

Posted on 28.05.2019. in Novosti

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar – Zakon o zaštiti potrošača koji će se održati 12. lipnja 2019. godine (srijeda) u 16:00 sati u prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II, Osijek.

Obrtnici trgovci i oni iz uslužnih djelatnosti suočeni su s mnogim nedoumicama u vezi svojih zakonskih obveza, ali i prava uslijed poslovanja s potrošačima  kao i s bojazni od mogućih prijava tržišnoj inspekciji.

Ovo interaktivno predavanje stavit će naglasak na odredbe Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obveznim odnosima koje reguliraju čitav niz stvarnih situacija iz prakse i detaljno propisuju prava i obveze obiju strana, obrtnika i potrošača te  uključuje i pravno savjetovanje u svim onim situacijama koje su od interesa za sudionike.

Osobito su važne odredbe o isticanju cijena, posebnim oblicima prodaje, materijalnim nedostacima proizvoda i usluga, rokovima odgovornosti, jamstvu, nepoštenoj poslovnoj praksi, ugovorima sklopljenim na daljinu i izvan poslovnih prostorija trgovaca, postupanju po zaprimljenim prigovorima potrošača, prijavi potrošača Sudu časti HOK-a i sl.

Riječ je o korisnim znanjima koja obrtnike mogu zaštiti od propisanih novčanih kazni ne pridržavaju li se zakonskih odredbi koje su na snazi, ali i o znanjima koja im jamče neka njihova prava u odnosu na potrošače kako njihov rad i usluge ne bi zloupotrebljavali.

Predviđeno vrijeme trajanja seminara je 2 sata.

Kratki životopis predavača:

Dunja Mak, dipl.iur. – diplomirala je na Pravnom fakultetu u Osijeku. U razdoblju od 2013. do 2018. godine bila je pravna savjetnica u Udruzi za zaštitu i promicanje potrošačkih prava građana „Potrošački forum“. Autor je mnogih članaka za časopise i portale kao što su Poslovni savjetnik, Računovodstvo i porezi u praksi te Agroklub. Sudjelovala je u raznim projektima („ISPLATI SE ZNATI“ itd.), seminarima („Interdisciplinarni aspekti prava EU“ itd.), konferencijama („Alternativno rješavanje sporova“ itd.),  i edukacijama (Consumer Champion – “Consumer Protection Act”​, “Consumer Law”​ itd.).

Svoju prijavu možete potvrditi OVDJE.

Broj mjesta je ograničen te će se prijave primati do 10. lipnja 2019. godine ili do popunjenosti kapaciteta dvorane.

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je BESPLATAN, dok za  ostale  naknada za sudjelovanje iznosi 200,00 kn.

PODATCI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK
IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283
MODEL: HR00
POZIV NA BROJ: 12062019
OPIS PLAĆANJA: Seminar – Zakon o zaštiti potrošača

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 10. lipnja 2019. na e-mail ok.osijek@hok.hr