U OBRTNIČKOJ KOMORI OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE ODRŽANA SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA HRVATSKE OBRTNIČKE KOMORE

Posted on 13.03.2020. in Novosti

U Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije 5. ožujka 2020. godine održana je sjednica Predsjedništva Hrvatske obrtničke komore.

Na završnom dijelu sjednice predsjedništvo Hrvatske obrtničke komore sastalo se s predstavnicima Osječko-baranjske županije (zamjenik župana Goran Ivanović), grada Osijeka (pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Tomislav Krolo), grada Valpova (gradonačelnik Matko Šutalo), grada Donjeg Miholjca (gradonačelnik Goran Aladić) i grada Belišća (zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić) s temom „Stanje i problematika obrtništva u Osječko-baranjskoj županiji“.

Raspravljalo se o problemima i iznalaženju rješenja problema obrtnika Osječko-baranjske županije, te o suradnji i poboljšanju suradnje između Obrtničke komore Osječko-baranjske županije i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Kako se bilježi konstantan rast broja obrta u Županiji, zaključeno je kako su obrtnici važan segment gospodarstva Osječko-baranjske županije. Stoga će gradovi kao i Županija i nadalje pratiti i poticati razvoj poduzetništva i obrtništva kroz svoje projekte nastojeći osigurati što veće iznose potpora iz svojih proračuna.