Novi Priručnik i dokumentacija za prijavu ispita o stručnoj osposobljenosti za javni cestovni prijevoz

Posted on 26.08.2013. in Novosti

Poštovani obrtnici,

Ovim putem obavještavamo Vas da je za pripremu kandidata za polaganje ispita o stručnoj osposobljenost izrađen novi Priručnik (izdanje kolovoz 2013.)

Priručnik je objavljen na web stranicama HOK-a (http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz), te se može preuzeti bez naknade.
Navedenom objavom omogućena je lakša dostupnost priručnika kandidatima. Svim eventualno zainteresiranim kandidatima, također će biti omogućena dostava Priručnika iz HOK-a, uz plaćanje naknade u iznosu od 100,00 kn.

Kompletna uputa oko prijave ispita i sva potrebna dokumentacija, također se nalazi na web stranicama HOK-a (http://www.hok.hr/cro/cehovi/ispit_za_javni_cestovni_prijevoz).

Sukladno novom Zakonu o prijevozu u cestovnom promet i Uredbama Europskog parlamenta i Vijeća, vezano uz provedbu ispita o stručnoj osposobljenosti za obavljanje djelatnosti javnog cestovnog prijevoza primjenjuju se sljedeće novosti:

  • svi kandidati dužni su polagati Opći i Posebni dio ispita (nema više mogućnosti oslobođenja dijela ispita temeljem potvrde o više od 5. godina iskustva u organizaciji prijevoza)
  • područja polaganja više se neće dijeliti na unutarnji i međunarodni prijevoz sa svim kombinacijama prijevoza tereta i putnika, nego na:
    • Cestovni prijevoz tereta
    • Cestovni prijevoz putnika
    • Cestovni prijevoz tereta i putnika

Sljedeći ispitni rok planira se krajem listopada 2013., a prijave za isti počele su se primati od 24.08.2013. O točnom terminu ispitnog roka, pravovremeno ću Vas obavijestiti.

Prilog :

Priručnik kolovoz 2013 – Otvori (.pdf adobe reader )
Prijavnica za ispit – Otvori ( .doc word dokument ) Upute za prijavu ispita – Otvori (.pdf adobe reader )
Često postavljana pitanja – Otvori (.pdf adobe reader )