Skip to content

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije

Osijek, Gospodarska zona 10

(06. – 08. 10. 2023.)           

U suvremenim sajamskim prostorima Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, nastavlja se tradicija održavanja sajamske priredbe s temom poljoprivrede, prehrane, graditeljstva i stanovanja – JESENSKI SAJAM. Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, obogaćen raznovrsnim sadržajima (stručno-prateće aktivnosti) i mjesto susreta ponude i potražnje robom i uslugama definiranim tematskim programom priredbe.

Autohtoni proizvodi našeg podneblja, poljoprivreda, prehrana, graditeljstvo i stanovanje – najznačajniji su dio programa izlaganja i prodaje najvećeg broja izlagača Jesenskog sajma. Razvijena poljoprivredna djelatnost, najznačajnija je gospodarska aktivnost naše regije. U uvjetima naglaska na industrijsku tranziciju, osnovni je preduvjet snažnijeg razvoja prehrambeno-prerađivačke industrije, temelj samodostatnosti i otpornosti na poremećaje opskrbnih lanaca zbog ukupnih globalnih, političkih, strateških i klimatskih promjena. Graditeljstvo i stanogradnja u regiji bilježi snažan rast i utemeljenu potrebu za primjenom novih tehničkih i tehnoloških rješenja u stanogradnji i opremanju stambenog i poslovnog prostora.

Međunarodna suradnja sa susjednom Mađarskom, i ove godine se nastavlja  organizacijom nastupa mađarskih izlagača i organiziranim susretom s hrvatskim gospodarstvenicima na  B2B susretu.

Raduje činjenica da unatoč svim suvremenim i digitalnim komunikacijskim sredstvima, direktna komunikacija nema alternativu, te se i ove godine na sajamskoj priredbi očekuje velik broj domaćih i stranih izlagača.

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije osigurava obrtnicima s uredno plaćenim obvezama prema Komori sufinanciranje troškova nastupa na sajamskoj priredbi do 50 % troškova.

Troškovi koji su obuhvaćeni sufinanciranjem su: najam prostora i opreme, priključak na električnu energiju i upis u katalog izlagača, neovisno o veličini izložbenog prostora.
Ponudu za ove troškove po zaprimljenoj prijavi dostavit će Osječki sajam d.o.o., za svakog izlagača pojedinačno, na uvid Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije. Po izvršenom pregledu ponuda i odobrenju sufinanciranja za dostavljene prijave zainteresiranih izlagača obrtnika, Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, izvršit će uplatu Osječkom sajmu u cijelosti, a od izlagača obrtnika potraživati 50 % troškova nastupa.

Zainteresirani izlagači – obrtnici, svoj nastup na  JESENSKOM SAJMU prijavljuju Osječkom sajmu d.o.o., Osijek, Gospodarska zona 10,  dostavljajući valjano ispunjenu, potpisanu i ovjerenu Prijavu za izlaganje.

Osječki sajam d.o.o. po primitku Prijave za izlaganje, obrtnicima – izlagačima dostavlja Ponudu s pregledom troškova izlaganja na sajmu. Isti primjerak Ponude dostavlja se Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije.

 

Prijavu i uvjete izlaganja možete pronaći OVDJE.  

Za sva pitanja možete se obratiti Osječkom sajmu d.o.o. i Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije.

Jesenski sajam 2023