Seminar o temama iz radnog zakonodavstva 2

Posted on 4.06.2018. in Novosti

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar s temama iz radnog zakonodavstva koji će se održati 11. lipnja 2018. godine (ponedjeljak) u 10 sati:

1. Ugovaranje plaće

Najčešći razlozi nezadovoljstva kako poslodavaca i radnika je samom ugovaranju i obračunu plaće, te načinima isplate plaće i materijalnih prava radnika. Na seminaru će se obraditi načini ugovora plaće, sastavni dijelovi plaće, otpremnina te obračuni materijalnih prava radnika. Također, će se obuhvatiti plaća u poreznom smislu.

2. Prestanak radnog odnosa

Obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza biti će dana i aktualna sudska praksa.

Kratki životopis predavača:

Ivan Sarić, dipl.iur. – nakon završenog formalnog obrazovanja, radno iskustvo stjecao u privatnom i javnom sektoru prije dolaska u HUP na radno mjesto stručnog suradnika za pravne poslove, a potom i pravnog savjetnika. Dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Zaposlen je u HUP-u Regionalnom uredu Osijek, te je aktualni predavač u PUMA-programu iz područja radnog prava. Trenutno polaznik poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija Europski studiji na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku.

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je BESPLATAN, dok za društva i ustanove naknada za sudjelovanje iznosi 100,00 kn. Svoju prijavu možete potvrditi OVDJE.

Broj mjesta je ograničen i zbog toga je moguća promjena mjesta održavanja, do 40 osoba – seminar će biti održan u prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije – Svilajska 35/2, Osijek, iznad 40 osoba seminar će biti održan u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – županijska komora Osijek – Europska avenija 13, Osijek.

O mjestu održavanja bit ćete pravovremeno obavješteni putem email-a koji ste ostavili pri prijavi.

PODATCI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK

IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283

MODEL: HR00 POZIV NA BROJ: 11062018

OPIS PLAĆANJA: Seminar o radnom zakonodavstvu 2  

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 10. lipnja 2018. na email ok.osijek@hok.hr