Seminar o temama iz radnog zakonodavstva

Posted on 17.05.2018. in Novosti

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar s temama iz radnog zakonodavstva koji će se održati 29. svibnja 2018. godine (utorak) u 10 sati:

  1. Godišnji odmor i evidencija radnog vremena

U Narodnim novinama broj 93/14 objavljen je novi Zakon o radu u kojem su se, između ostaloga promijenile i odredbe koje reguliraju pitanje godišnjeg odmora,  a u praksi su česti upiti vezano za izračun i stjecanja prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor, itd. uz objašnjenje najbitnijih zakonskih izmjena. Također, savjetovanje će obuhvatiti sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi  sukladno novom Pravilniku o sadržaju i načinu vođenja evidencije o radnicima (NN 73/17), uz naglasak na evidenciju o radnicima, i evidenciju o radnom vremenu.

  1. Ugovori o radu i pravilnici o radu

Kroz praktičan prikaz ugovora o radu i samih pravilnika o radu, polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću. Također, obuhvatiti će obvezni sadržaj pravilnika o radu uz prikaz primjera iz praksi na koji način regulirati određene odnose poslodavca i radnika (osobito uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, plaću, prestanak radnog odnosa, materijalna prava radnika).

Kratki životopis predavača:

Ivan Sarić, dipl.iur. – nakon završenog formalnog obrazovanja, radno iskustvo stjecao u privatnom i javnom sektoru prije dolaska u HUP na radno mjesto stručnog suradnika za pravne poslove, a potom i pravnog savjetnika. Dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Zaposlen je u HUP-u Regionalnom uredu Osijek, te je aktualni predavač u PUMA-programu iz područja radnog prava. Trenutno polaznik poslijediplomskog interdisciplinarnog doktorskog studija Europski studiji na Sveučilištu J.J.Strossmayera u Osijeku.

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je BESPLATAN, dok za društva i ustanove naknada za sudjelovanje iznosi 200,00 kn. Svoju prijavu možete potvrditi OVDJE.

Broj mjesta je ograničen i zbog toga je moguća promjena mjesta održavanja, do 40 osoba – seminar će biti održan u prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije – Svilajska 35/2, Osijek, iznad 40 osoba seminar će biti održan u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – županijska komora Osijek – Europska avenija 13, Osijek.

O mjestu održavanja bit ćete pravovremeno obavješteni putem email-a koji ste ostavili pri prijavi.

PODATCI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK

IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283

MODEL: HR00 POZIV NA BROJ: 29052018

OPIS PLAĆANJA: Seminar o radnom zakonodavstvu 1  

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 25. svibnja 2018. na email ok.osijek@hok.hr