Skip to content

Izabran novi predsjednik Obrtničke komore Osječko-baranjske županije

  • by

Na konstituirajućoj sjednici Skupštine Obrtničke komore Osječko-baranjske županije održanoj 14.10.2022.g za naredni  četverogodišnji mandat ( 2022.-2026.) povjerenje skupštinara dobio  je gospodin Stjepan Birović, vlasnik obrta za pogrebničke djelatnosti „Prizma“ iz Donjeg Miholjca.

Stjepan Birović rođen je u Požegi 1958.g. U obrtništvo ulazi 1994.g. kada otvara obrt za pogrebničke djelatnosti , cvjećarstvo i ugostiteljstvo koji bez prekida radi i danas. U obrtu je zaposleno pet djelatnika.

Gospodin Birović je od prvih dana aktivan u Udruženju obrtnika Donji Miholjac , te je od 1999.g. sve do sada obnašao funkciju predsjednika Udruženja obrtnika Donji Miholjac. U svom dosadašnjem radu u komorskom sustavu, osim predsjednika Udruženja bio je i član Upravnog odbora  Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, član Skupštine Hrvatske obrtničke komore, predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske obrtničke komore, član Odbora za financije Hrvatske obrtničke komore, jedan je od utemeljitelja Sekcije pogrebnika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, a bio je i predsjednik iste. Dobitnik je priznanja Hrvatske obrtničke komore „ Zlatne ruke“.

Na konstituirajućoj sjednici  Skupštine Obrtničke komore Osječko-baranjske županije za potpredsjednika je izabran  gospodin  Tomislav Vukadin predsjednik Udruženja obrtnika Đakovo, verificiran je novi saziv Upravnog odbora te su izabrani članovi Nadzornog odbora i predstavnici Obrtničke komore Osječko-baranjske županije u Skupštini Hrvatske obrtničke komore.