Skip to content

Mjere Grada Osijeka za potporu osječkim poduzetnicima

  • by

Grad Osijek u svezi s aktualnom situacijom glede prevencije i suzbijanja virusa Covid-19 koja se nepovoljno odražava na osječko poduzetništvo, samim tim i na zadržavanje radnih mjesta, priprema sljedeće tri urgentne mjere ukupne vrijednosti do 10.000.000,00 kuna:

1. Grad Osijek isplatit će financijsku pomoć poduzetnicima
2. Poduzetnike će osloboditi plaćanja zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Osijeka i gradskih javnih poduzeća tijekom travnja, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.
3. Poduzetnici – korisnici svih javnih površina (terase lokala i dr.) tijekom travnja bit će oslobođeni plaćanja zakupnine, a odluke o mogućem produženju ove mjere, donosit će se u ovisnosti o razvoju situacije u svezi s korona virusom.

Cilj je ovim urgentnim mjerama dodatno pomoći poduzetnicima s područja Grada Osijeka. Iznos do 10.000.000,00 kuna pomoći Grada Osijeka poduzetnicima — temeljit će se na preporukama, mjerama i uputama koje će donijeti Vlada Republike Hrvatske za područje cijele države.

Izvor: Grad Osijek