Skip to content

Na sajmu GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici potpisana Povelja o prijateljstvu i suradnji

  • by

Predstavnici Obrtničke komore Osječko-baranjske županije sudjelovali su na otvorenju 12. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2023 u Gračanici. Sajam će biti otvoren od 20. do 23. rujna i jedan je od najznačajnijih sajmova u Bosni i Hercegovini, a ove godine okupio je oko 120 izlagača iz BIH i inozemstva. Ova sajamska manifestacija obuhvaća impresivnih 5000 m2 zatvorenog i 3000 m2 otvorenog izložbenog prostora. Koncept sajma je usmjeren isključivo na izložbene aktivnosti s posebnim naglaskom na proizvodnim tvrtkama  iz metalne i kemijske industrije te drvne i građevinske industrije, prerade plastike i sl.  Tu su i inovativne tvrtke visoke tehnologije ali i obrti i mali poduzetnici.

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i Obrtnička komora Tuzlanskog kantona potpisale su Povelju o prijateljstvu i suradnji želeći tako nastaviti i proširiti suradnju s ciljem poticanja i širenja prijateljskih te profesionalnih odnosa dviju komora,  promocije obrtničke djelatnosti te zajedničkog rada na razvoju i unapređenju obrtništva u cjelini.  Povelju su u ime komora potpisali predsjednici Stjepan Birović  i  Nedžad Nuhanović.

Otvorenju sajma i potpisivanju Povelje o prijateljstvu i suradnji nazočili su predstavnici Hrvatske obrtničke komore na čelu s  predsjednikom Daliborom Kratohvilom.

Tijekom posjeta  sajmu predstavnici Obrtničke komore Osječko-baranjske županije susreli su se i  s predsjednikom Obrtničke komore Federacije Bosne i Hercegovine Željkom Babićem te posjetili štand  Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona na kojem su se susreli s predsjednicom Dijanom Biletić.