Skip to content

Obrtnici – što ako ne možete u roku predati godišnju poreznu prijavu?

  • by

Nastavno na zahtjev Hrvatske obrtničke komore za produženje roka do 31. ožujka 2021. za podnošenje godišnje prijave poreza na dohodak za 2020. godinu za obrtnike na potresom stradalom području, Porezna uprava dala je odgovor da porezni obveznici koji su dužni podnijeti godišnju poreznu prijavu za 2020. godinu istu moraju podnijeti najkasnije do 1. ožujka 2021. godine.

Međutim, u slučaju kada postoje opravdani razlozi za nepodnošenje godišnje porezne prijave u propisanom roku odredbama Općeg poreznog zakona propisana je mogućnost povrata u prijašnje stanje.

Hrvatska obrtnička komora za Vas je izradila formu predloška Zahtjev za povrat u prijašnje stanje (niže u prilogu), kojeg ukoliko nećete stići predati poreznu prijavu u propisanom roku, trebate podnijeti zajedno sa godišnjom prijavom poreza na dohodak. Sadržaj Prijedloga za povrat u prijašnje stanje trebate ispuniti sukladno svojim opravdanim objektivnim razlozima zbog kojih ste propustili rok.

Za sve dodatne upite, na raspolaganju Vam stoji Savjetodavna služba Hrvatske obrtničke komore, kojoj se možete obratiti na besplatan broj 072 000 026, a odgovor Porezne uprave u cijelosti možete pročitati OVDJE.

 

Odgovor Porezne uprave – povrat u prijašnje stanje.pdf

Prijedlog za povrat u prijašnje stanje – predložak.doc