Skip to content

Održan 30. Proljetni i 24. Obrtnički sajam u Osijeku

30. Proljetni i 24.Obrtnički sajam održan je od 15. do 17.ožujka u Gospodarskom centru OBŽ. Ovom sajamskom priredbom ujedno je obilježena i prva godišnjica rada Gospodarskog centra. U ovom suvremenom i multifunkcionalni prostor okupilo se ove godine oko 250 izlagača iz Hrvatske i inozemstva, a sajam je svečano otvorio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Uz premijera svečanosti otvorenja sajma nazočili su i osječki gradonačelnik Ivan Radić, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan, obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, te naravno predsjednik Hrvatske obrtničke komore g. Dalibor Kratohvil i brojni drugi visoki uzvanici.

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije i ove je godine sufinancirala nastup obrtnika na sajmu kako to čini već dugi niz godina. Na sajmu su izlagali obrtnici kako iz Osječko-baranjske županije tako i iz drugih županija. Osim Obrtnika na sajmu su se predstavili i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, trgovačka društva, komore i dr.

Ovu našu sajamsku priredbu posjetili su i gosti iz susjedne Bosne i Hercegovine, predsjednik Obrtničke komore Federacije BIH Željko Babić, predsjednica Obrtničke komore Srednjobosanskog kantona Dijana Biletić, predsjednik Skupštine Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Admir Duraković i potpredsjednik Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Emir Tinjić kao i predstavnici Područnih obrtničkih komora i Udruženja Obrtnika iz raznih krajeva Hrvatske.

Gospodarstvo Osječko-baranjske županije bilježi kontinuiran rast, što su istaknuli i svi govornici na otvorenju sajma. Povećava se broj obrta i trgovačkih društva, raste zaposlenost, a nizom županijskih potpora osnažuje se gospodarska aktivnost. Osječko-baranjska županija danas je sve poželjnije mjesto za poslovanje i življenje. Stoga ne čudi i veliki odaziv na ovaj sajam kako izlagača tako i posjetitelja.

Organizatori ovogodišnjeg Proljetnog i Obrtničkog sajma bili su Osječko-baranjska županija, Gospodarski centar OBŽ d.o.o. i Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, a sponzori su HAMAG BICRO, HBOR, Cesting d.o.o., Altrad – Limex d.o.o.. uz pokrovitelje Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja.