Skip to content

Priopćenje za javnost vezano uz rad HZZ Regionalnog ureda Osijek

  • by

Zbog velikog broja korisnika koji se javljaju s nepotpunom dokumentacijom za ostvarenje novčane naknade, a čime se produljuje vrijeme donošenja rješenja (i isplate), Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek izdao je priopćenje za javnost:

Regionalni ured Osijek, sa svojim ispostavama u Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Đakovu, Našicama i Valpovu, ne planira zatvaranje ureda. Međutim, molimo naše korisnike da nas posjećuju samo u slučaju nužde te da koriste druge prikladne kanale za komunikaciju i poslovanje sa Zavodom kao što su e-pošta i telefon.

Konzultacije ćemo obavljati telefonom ili mailom, a i odgođeno je individualno savjetovanja te su korisnici obavješteni o odgodi odnosno načinu na koji mogu izvršiti navedenu aktivnost.

Vezano uz prijavu u evidenciju nezaposlenih, korisnicima je omogućena prijava putem e-pošte hzz.osijek@hzz.hr Uz prijavnicu (Prijavnica_2020 ) potrebno je priložiti scan ili fotografiju:

  • identifikacijskog dokumenta (važeće osobne iskaznice izdane u RH, drugoj članici EGP-a ili Švicarskoj, putovnice ili boravišne iskaznice za državljanina treće zemlje)
  • potvrde o boravištu (ukoliko se osoba prijavljuje izvan mjesta prebivališta navedenog na osobnoj iskaznici)

Također je omogućeno podnošenje zahtjeva za novčanu naknadu za vrijeme nezaposlenosti:

  • skenirano putem e-maila uz presliku osobne dokumentacije (osobna iskaznica, putovnica): hzz.osijek@hzz.hr
  • telefonskim putem (za osobe koje nemaju mogućnost podnošenja zahtjeva e-mailom):

Osijek – tel. 031 252 500 fax. 031 201 375

          Beli Manastir – tel. 031 701 552

          Donji Miholjac – tel. 031 631 319

          Đakovo – tel. 031 813 228

          Našice – tel. 031 613 187

          Valpovo – tel. 031 651 386

Prilikom podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na novčanu naknadu, potrebno je priložiti:

  • ispunjeni obrazac zahtjeva za novčanom naknadom (Obrazac NN_2020)
  • dokaz o razlogu prestanka radnog odnosa (npr. odluka o otkazu ugovora o radu, obavijest o isteku ugovora na određeno…)
  • dokaz o prosjeku bruto plaće ostvarene u tromjesečnom razdoblju koje je prethodilo prestanku radnog odnosa (npr. potvrda poslodavca, platne liste ovjerene od strane poslodavca)
  • presliku kartice tekućeg računa banke

Ukoliko korisnici nisu u mogućnosti doći do svih potrebnih dokumenata, zahtjev će biti zaprimljen, a riješit će se po primitku cjelokupne dokumentacije.

Svjesni smo da mnogi naši korisnici nemaju pristup elektroničkim medijima, te molimo naše sugrađane, koji su u mogućnosti, da im pomognu kod popunjavanja i slanja ovih obrazaca. Na taj način ćemo smanjiti dolazak (putovanje) u Zavod.

Obavijest korisnicima – COVID19