Skip to content

SEMINAR S TEMAMA IZ RADNOG ZAKONODAVSTVA

  • by

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar s temama iz radnog zakonodavstva koji će se održati 01.06.2021. godine (utorak) u 10 sati u  prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II,  Osijek.

Na seminaru će se dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi.

Utjecaj COVID-19 na radno zakonodavstvo – kako poslodavac treba postupiti u izvanrednim okolnostima.

Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa – obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Također, uz prikaz vrste otkaza biti će dana i aktualna sudska praksa.

Plaća i ostalo – izračun plaće, plaća u poreznom smislu, upotreba privatnog automobila u službene svrhe, materijalna prava radnika, kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom, obveze poslodavaca iz Zakona o zaštiti na radu.

Godišnji odmor i evidencija radnog vremena – izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.  Obuhvatit će se i sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi.

Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara, kao i dobivati odgovore na sva pitanja iz područja radnog zakonodavstva.

Predavač je dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek, koji dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Aktualni je predavač u PUMA programu iz područja radnog prava.

 

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je  BESPLATAN.  Za sve  ostale  naknada za sudjelovanje iznosi 400,00 kn.  Prijaviti se možete OVDJE.

Broj mjesta je ograničen te će se prijave primati do popunjenosti kapaciteta dvorane u skaldu s epidemiološkim mjerama i preporukama. 

Predviđeno vrijeme trajanja seminara je do  12:30 sati

PODATCI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK

IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283

MODEL: HR00 POZIV NA BROJ: 01062021

OPIS PLAĆANJA: Seminar – radno zakonodavstvo

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 31.05.2021. na email ok.osijek@hok.hr