Skip to content

Seminar – Zakon o radu u praksi

Obrtnička komora Osječko-baranjske županije organizira seminar s temom “Zakon o radu u praksi“  koji će se održati 12.04.2024. godine (petak) u 10 sati  u prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II,  Osijek.

U nastavku sadržaj seminara:

Na seminaru će biti prezentirane izmjene Zakona o radu, te će se dati naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi, a to su:

Ugovori o radu – kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici će dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge  odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa – obuhvaća sve načine prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih te će polaznici dobiti potrebno znanje u samom postupku otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih.

Plaća i ostalo – izračun plaće, plaća u poreznom smislu, upotreba privatnog automobila u službene svrhe, materijalna prava radnika, kvote za zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Godišnji odmor – izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.

Predavač je dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek, koji dnevno pruža članicama savjete iz radnog zakonodavstva, što uključuje i zastupanje u radnim sporovima i kolektivnim pregovorima. Aktualni je predavač u PUMA programu iz područja radnog prava.

Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara, kao i dobivati odgovore na sva pitanja iz područja radnog zakonodavstva.

Za sve članove Hrvatske obrtničke komore (obrtnici, dobrovoljni članovi) seminar je BESPLATAN, dok za ostale naknada za sudjelovanje iznosi 50,00 eura.  Svoju prijavu možete predati  OVDJE

Broj mjesta je ograničen te će se prijave primati do popunjenosti kapaciteta dvorane.

Predviđeno vrijeme trajanja seminara je do  13:00 sati

PODACI ZA UPLATU:

OBRTNIČKA KOMORA OBŽ, SVILAJSKA 35, OSIJEK

IBAN PRIMATELJA: HR4723400091110135283

MODEL: HR00 POZIV NA BROJ: 12042024

OPIS PLAĆANJA: Seminar – Zakon o radu u praksi

Potvrde o uplati poslati najkasnije do 11.04.2024. na email ok.osijek@hok.hr