Skip to content

Svečana dodjela majstorskih diploma Obrtničke komore Osječko-baranjske županije

U prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije održana je svečana dodjela majstorskih diploma. Uručene su majstorske diplome novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u  organizaciji Obrtničke komore OBŽ na jesenskom roku 2023. godine.  Majstorski ispit uspješno je položilo 40 kandidata a na svečanoj podijeli njih 17 preuzelo je svoju diplomu.

Diplome su uručili i novim majstorima čestitali predsjednik Obrtničke komore OBŽ Stjepan Birović i potpredsjednik Tibor Vidaković, a kroz dodjelu diploma vodio nas je savjetnik za obrazovanje Željko Belajdžić.

Majstorski ispit  najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora. To su državno priznati ispiti, regulirani Zakonom o obrtu i Pravilnikom o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti. 

Majstorska diploma je dokument koji je dokaz stručnosti i kvalitete te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, za otvaranje obrta, izvođenje naukovanja te je svakako prednost u poslovanju svakog obrtnika.