Skip to content

Svečana podjela majstorskih diploma u Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije

U prostorijama Obrtničke komore Osječko-baranjske županije održana je svečana podjela majstorskih diploma. Uručene su majstorske diplome novim majstorima i majstoricama koji su položili majstorski ispit u  organizaciji Obrtničke komore OBŽ na proljetnom roku 2024. godine. Od ukupno prijavljena 43 kandidata u 12 zanimanja majstorski ispit uspješno je položilo 25 kandidata.

Diplome su uručili i novim majstorima čestitali predsjednik Obrtničke komore OBŽ Stjepan Birović, potpredsjednici Tibor Vidaković i Tomislav Vukadin, a kroz dodjelu diploma vodio nas je savjetnik za obrazovanje Željko Belajdžić.

Majstorski ispit  najviši je stupanj obrazovanja u obrtničkim zanimanjima kojim se stječe strukovna kvalifikacija i titula majstora. To su državno priznati ispiti, regulirani Zakonom o obrtu i Pravilnikom o postupku i načinu polaganja majstorskog ispita, te ispita o stručnoj osposobljenosti. 

Majstorska diploma je dokument koji je dokaz stručnosti i kvalitete te otvara mogućnosti za daljnje napredovanje u karijeri, za otvaranje obrta, izvođenje naukovanja te je svakako prednost u poslovanju svakog obrtnika.

Čestitamo svim majstorima i želimo im, kako je predsjednik Stjepan Birović rekao, da ostanu i rade u ovdje jer se danas konačno jako lijepo može zaraditi i živjeti od obrtničkog zanimanja te da nema više potrebe ići izvan Hrvatske.